Блог "Gav-Gav" ua

СИР ДЛЯ СОБАК

Звісно, собака — це домашня тварина, компаньйон, вірний друг людини, дуже розумна тварина, але не варто на 100% олюднювати її. В більшості випадків, господарі вважають, що якщо собака з апетитом з'їдає якийсь продукт, значить це їй необхідно і включають його в раціон.
сир

Насправді собака — це ссавець, який потребує збалансованого раціону. Собаки не потребують величезного різноманіття свого раціону. Вони можуть харчуватися одними і тими ж продуктами, головне, щоб вони були якісні.

Часто можна спостерігати як люди, не замислюючись про наслідки, годують собаку морозивом та солодощами, а також сирами, тих сортів, які самі полюбляють.

Сир в раціоні собаки
Сир дуже корисний для організму людини, але слід пам'ятати — не все, що корисно людині, корисно для улюбленця. Натуральний сир багатий на такі мікроелементи як кальцій, фосфор, Омега-3, Омега-6, вітаміни А, В2, D і протеїн. Ці речовини є корисними для собак. Годувати собаку сирами потрібно вкрай обережно, адже наслідки після вживання можуть бути непередбачуваними. Наші кінологи і ветеринари рекомендують давати сир маленькими шматочками, в якості заохочення під час дресирування собаки.

Чому не можна давати собаці сир?
У сирах міститься велика кількість жиру і солі, а в деяких і купа інших добавок. Часто, з метою економії, додають в сир неякісну сировину і трансгенні жири. Це може істотно вплинути на здоров'я собаки.

Надмірне годування сиром може призвести до серйозних порушень в роботі печінки, підшлункової залози, шлунково-кишкового тракту. Якщо ваш улюбленець не переносить лактозу, то уникайте сиру.


В жодному разі не давайте собаці сир великими шматками.

Наслідком може бути діарея і зневоднення організму. Вживання сиру може також викликати алергічні реакції, які доведеться довго лікувати.
сыр жирный

Які сорти сирів протипоказані собаці:
• Копчений сир — будь-які копчені вироби собакам заборонені;
• Сири з пліснявою — пліснява є пліснява — вона містить багато токсинів і негативно впливає на організм тварини;
• Розсільні сири — висока кількість солі чинить руйнівний вплив на організм улюбленця;
• Плавлені сири — містять багато спецій і солі;
• Сирний продукт — впевнені, що він шкідливий не тільки для собаки, а й для людини;
• Сир Фета, Козиний сир, Пармезан — високий вміст жирів, солі і лактози;
• Делікатесні сири — містять велику кількість добавок, що можуть викликати алергію у тварини.

Сорти сирів, які можна улюбленцю:
Домашній сир багатий на кальцій
Домашній сир багатий на кальцій

Регулярне вживання домашнього сиру позитивно впливає на здоров'я зубів і опорно-рухового апарату. Домашній сир необхідний цуценятам, літнім і вагітним собакам. В цьому є велика схожість з раціоном людини.

Не нехтуйте порадами: сир для собаки дуже жирний і солоний продукт, якщо ви вважаєте, що даний продукт має високий рівень кальцію, ви помиляєтеся. Краще додайте в раціон собаки домашній сир. Вміст кальцію в ньому набагато вище, ніж в сирі і для собаки він буде корисним.
ПРО ГОДУВАННЯ