Блог "Gav-Gav" ua

НАЙПОШИРЕНІШІ ПОМИЛКИ У ГОДУВАННІ СОБАКИ

Наші помилки – їх нездоров'я.

Головне і найбільше зло походить від нашого незнання. Навіть самий люблячий господар може оступитися. Тому ми розповімо вам про найпоширеніші помилки в годуванні наших малюків.

Підгодовування з хазяйського столу

Складно втриматись, коли маленькі оченята випрошують у тебе ласощі зі столу. Господар думає: «Що буде від одного шматочка?» Але проблема в тому, що де один, там два і три.

Якими можуть бути наслідки?

  • ожиріння, і, як наслідок, захворювання внутрішніх органів
  • отруєння
  • звичка підбирати продукти з землі

Годування шкідливими продуктами
Собака не порося. Собака – хижак, і її організм генетично не пристосований до продуктів з нашого столу. Часто господарі чотириногих припускаються помилок при годуванні улюбленця, дозволяючи йому вживати солоні, перчені, копчені й солодкі продукти. Годування шкідливими для собаки продуктами, як і в першому випадку, завдають непоправної шкоди здоров'ю і розвитку серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Змішане харчування
Не можна змішувати сухий корм та натуральні продукти. Підгодовування собаки сухим кормом при натуральному годуванні, і навпаки, може призвести до надлишку вітамінів і мінеральних речовин в організмі тварини та порушення роботи підшлункової залози.

Порушення балансу харчування
Якщо ви годуєте собаку натуральною їжею, треба підібрати збалансований раціон харчування. Головні компоненти такого раціону повинні бути підібрані виходячи з ваги та віку чотириногого.

Багато їжі не буває
Переїдання дуже шкідливо для собаки. Воно може призвести до ожиріння. У такому випадку основне навантаження лягає на скелет. Це призводить до розвитку захворювань суглобів і серцево-судинної системи, порушення функцій печінки й жовчного міхура.

Різка зміна раціону харчування
Різка зміна раціону харчування або перехід з одного виду корму на інший може призвести до розладу шлунку і захворювань шлунково-кишкового тракту.

Відсутність графіка годування
Відсутність чіткого графіка годування призводить до того, що у тварини порушується розпорядок дня.

Занадто холодна або гаряча їжа
Собаки не можуть, як люди, остудити їжу безпосередньо в роті, вони заковтують її відразу. Це може призвести до опіків, пошкодження зубної емалі та виникнення гастриту.

Ігри після годування
Активні фізичні навантаження за годину до і після їжі протипоказані. Це може призвести до завороту кишок.

Годування і напування збудженої та захеканої собаки
Тварина може просто вдавитися, тому це недопустимо.

Надмірне захоплення вітамінно-мінеральними добавками
Деяким господарям собак весь час здається, що їхній улюбленець не в повній мірі отримує необхідні поживні речовини. Вони починають давати тварині всі вітаміни разом. Надлишок вітамінів не менш згубний, ніж їх недолік.

Якщо ви спробуєте максимально врахувати всі рекомендації, то ваш улюбленець завжди буде здоровим.

Пам'ятайте: ми відповідаємо за тих, кого приручили!
ПРО ГОДУВАННЯ