Блог "Gav-Gav" ua

ОТРУЄННЯ СОБАК ДОГХАНТЕРАМИ

На сьогодні «криваві» догхантери — явище досить поширене. А у
великих містах досягає катастрофічних розмахів. Собаки, що
помирають від отруєння — це жахливе видовище, нікому не
побажаєш побачити і пережити ті страшні муки. То як же захистити
свого улюбленця від подібної ситуації? Як надати першу допомогу,
якщо це все ж сталося?
Отруєння собак догхантерами

Способи отруєння
Догкілери полюбляють здійснювати свої злодіяння і залишатися при цьому непоміченими. «Ласощі» розкидають в місцях найбільшого скупчення бездомних собак: поруч зі смітниками, сміттєвими баками, гаражами, в парках і скверах, біля дитячих майданчиків і навіть в спеціальних місцях для масового вигулу собак. Вони розуміють, що далеко не всі знають, що робити коли у собаки отруєння.

Наступний спосіб догхантери також вважають досить дієвим, тому що всі собаки по своїй суті мисливці і моментально реагують на рухому ціль. Вони підходять до зграї собак і кидають «ласощі».

Ну а третім способом користуються особливо жорстокі, що не бояться розправи і впевнені в своїй правоті і безкарності.

Знаючи можливі способи і «улюблені» місця догхантерів, вам буде простіше запобігти біді і одразу виявити ознаки отруєння у тварини.

Препарати і отрути, якими догхантери труять собак
Ізоніазид - це лікарський препарат в таблетках, який застосовується для лікування туберкульозу у людини. Для людей цей засіб - ліки, а ось для собак - смертоносна отрута.

Якщо собаку отруїли ізоніазидом

Ознаки отруєння: млявість, втрата координації, судоми, піна з рота проблеми з диханням
изониазид

Щуряча отрута

Щуряча отрута
Не «полюбляють» догкілери цей препарат тому, що знають через який час проявляться ознаки отруєння собаки. Речовина діє досить повільно, симптоми очевидні, і у тварини є великі шанси на одужання. А варварам це не до смаку, вони воліють бачити як помирає собака.

Якщо собаку отруїли щурячою отрутою

Ознаки отруєння: слабкість відсутність апетиту, кровотеча звідусіль, проблеми з диханням


Атропін
Сам по собі не є отрутою. Але передозування якого може привести до летального результату. Симптоми: звуження або розширення зіниць, поява судом, прискорення серцебиття, задишка, сухість слизових, зміна зору і координації рухів. Все що ви можете зробити, це промити собаці шлунок і викликати блювоту. А далі, терміново до лікаря!

Дигоксин
Основна діюча речовина дигоксину — дигіталіс. Симптоми отруєння: загальна слабкість, нудота, блювота, діарея, зниження гостроти зору, дезорієнтація в просторі, порушення серцебиття аж до зупинки серця. Чи можна давати собаці вугілля при отруєнні? Це як раз той випадок, коли воно пропонується, як абсорбент, після промивання шлунка. Негайна доставка в ветеринарну клініку.

Цианід 
Це найнебезпечніша отрута як для чотириногих, так і для людей. Тому, цією отрутою користуються самі «сміливі» або ж божевільні догхантери, що мають за задоволення дивитися як помираю собака від отруєння цією речовиною. Які симптоми при отруєні цианідом?Отруєння супроводжується запамороченням, задишкою, блюванням, слинотечею судоми, нетримання, почервоніння шкіри і слизових, параліч. Перша допомога при отруєнні цианідом неефективна. Єдине, чим ви можете допомогти чотириногому — це промити шлунок водою з додаванням марганцівки, або харчової соди. І терміново доставити тварину до ветеринара.

Будьте дуже обережними і нехай ваш малюк буде завжди здоровим!
ПРО ГОДУВАННЯ